Haluan rakentaa kaupunkia, jossa jokaisen ääni tulee kuulluksi ja jossa kaikilla on hyvä olla.

Tämän vuoden helmikuussa tein aloitteen, että maahanmuuttajataustaisten luottamusmiesten ja valtuutettujen suomen kielen koulutusta tuettaisiin. Aloitetta kannatti 18 valtuutettua.

”Kieli ei ole vain viestinnän väline, vaan myös integraation ja sosiaalisen osallisuuden väline. Kielen ymmärtäminen avaa varmasti monia mahdollisuuksia. Periaatteessa mahdollisuuksia on, mutta kielimuuri on estänyt monilta maahanmuuttajilta niiden hyödyntämisen. Kotouttamisasiantuntijana, oman kokemuksen kautta ja Järvenpään kaupunginvaltuutettuna olen yksi niistä ihmisistä, jotka ymmärtävät mitä se edellyttää ihmiseltä, jotta hän pystyy integroitumaan yhteiskuntaan täydellisesti. Kokemukseni perusteella, voin sanoa, että kieli on yksi tärkeimmistä asioista, jotka auttavat maahanmuuttajia kotoutumisessa ja kokemaan olevansa yhteiskunnan täysivaltainen jäsen.” Ote on kielialoitteestani.

Ensimmäisen kauteni syksynä tein valtuustoaloitteen paperittomien henkilöiden terveydenhuollon laajentamiseksi. Aloitetta kannatti 25 valtuutettua.

Ajamani asiat eivät ole miellyttäneet kaikkia ja minut on koitettu vaientaa. Saamani viestiä ovat olleet epämiellyttäviä ja tuntuvat jopa pelottavilta. Ne eivät kuitenkaan pysäytä minua eivätkä ihmisoikeuksien ajamista. Onneksi oma ryhmäni ja monet Järvenpään päättäjistä ovat seisseet vankasti takanani ja tukeneet minua ja kiitän heitä kaikkia.

Kasvavaan kaupunkiin mahtuu monenlaisia ihmisiä ja mielipiteitä. Siksi myös valtuustossa täytyy olla erilaisia ihmisiä erilaisista taustoista. Haluan rakentaa kaupunkia, jossa jokaisen ääni tulee kuulluksi ja jossa kaikilla on hyvä olla. Yhdenvertaisten ihmisoikeuksien lisäksi minulle tärkeitä teemoja ovat edelleen tuloksellinen kotoutuminen ja kaikille mahdollisuus työntekoon.

Olen valmis jatkamaan valtuustossa tärkeää työtäni järvenpääläisten hyväksi, jos kuntalaiset äänestävät minut toiselle kaudelle.