Järvenpää on onnellinen kaupunki, pidetään se sellaisena!

Olen asunut Järvenpäässä yli kymmenen vuotta, Suomessa puolet elämästäni. Lapseni ovat kasvaneet ja käyneet koulunsa Järvenpäässä ja perheemme on juurtunut tänne. Järvenpääläiset ovat avoimia ja helposti lähestyttäviä. Aina kun lähden kotiovesta ulos törmään tuttuihin ja vaihdamme kuulumisia.

Minulle rakkaita paikkoja Järvenpäässä ovat jäähalli, luontopolut, metsät. Keskustassa miellyttää Rantapuisto, erityisesti Puistobluesin aikaan, kun ihmiset kokoontuvat yhteen hyvällä mielellä. Ilman täyttävät kutsuvat rytmit ja ruokakojuista leijailevat houkuttelevat tuoksut.

Järvenpäässä asumiskulut ovat edullisemmat kuin pääkaupunkiseudulla, mutta hyvien kulkuyhteyksien ansiosta Helsinkiin pääsee hetkessä. Järvenpää, tämä kulttuurikaupunkimme on kasvava ja kehittyvä Keski-Uudenmaan keskus. On hienoa, että Järvenpää vetää puoleensa ja että tänne halutaan muuttaa. Palvelujen jatkuva kehittäminen vielä parantaa ja lisää kaupunkimme vetovoimaisuutta.

Olen yrittäjä ja olen huomannut, että täällä yrittäjyyttä tuetaan ja arvostetaan. Toimin kirjanpitäjänä omassa yrityksessäni Kirjanpitopalvelu Kostama. Järvenpään yrittäjien kautta olen löytänyt inspiroivan ja kannustavan yhteisön. Jos tarvitsen tietoa, palveluja tai yhteistyökumppaneita, tiedän mistä etsiä. Olen tehnyt yhteistyötä täällä mm. Vaatepuun, Järvenpään Kukkatalon ja Grapican kanssa.

Pakolaistaustani vuoksi turvallisuus on minulle hyvin tärkeä asia. Rauhallinen ja turvallinen elinympäristö on Suomessa niin itsestäänselvyys, ettei sitä tule ehkä edes ajatelleeksi. Turvallisen elinympäristön eteen tehdään Järvenpäässäkin koko ajan töitä. Sosiaalisia ongelmia pyritään ehkäisemään auttamalla ja tukemalla apua tarvitsevia ihmisiä. Toki paljon on vielä tekemistä ja kaiken voi tehdä paremmin. Liikunnan harrastamisen pitäisi olla kaikille taloudellisesti mahdollista. Kun perheitä, kouluja ja seuroja tuetaan riittävästi, niin yhä useammat lapset ja nuoret pääsevät harrastamaan ja kehittämään taitojaan turvallisessa ympäristössä.

Kotimme takapihalla on leikkimökkinä sininen Muumitalo. Se oli yksi syy siihen, että päätimme aikoinaan muuttaa Järvenpäähän. Nyt lapset ovat jo isoja, eivätkä mökkileikit ole kiinnostaneet enää pitkään aikaan. Mutta talo on paikallaan. Se muistuttaa Muumien vieraanvaraisuudesta ja avarakatseisuudesta. Järvenpää on onnellinen kaupunki, pidetään se sellaisena!

Kuva: Suomen Pakolaisapu/ Timo Wright